jueves, 29 de septiembre de 2016

ELS BORBONS EN PILOTA

Resultado de imagen de becquer isabel ii“Els Borbons en Pilota” és una recopilació de 89 làmines satíriques del segle XIX on es caricaturitza a personatges presents al regnat d’Isabel II, sobretot pertanyents a la Casa Real. Està signat amb les sigles SEM, i l’autoria d’aquest àlbum es diu que és dels germans Bècquer (Gustavo Adolfo i Valeriano).

Molts investigadors culpen a altres autors, sobretot per treure-li culpa a Gustavo Adolfo, ja que la seva personalitat i romanticisme no es veu plasmada en aquesta obra.  

Resultado de imagen de becquer isabel ii
Aquestes làmines escrites a aquarel·la arriben al punt de ser pornogràfics i la seva intenció és criticar la situació política i de la corona a Espanya en aquella època.


La vida de la reina Isabel II va ser un caos i una polèmica constant des de el principi. Era una ignorant, no van ensenyar-li modals ni com comportar-se com a reina, a més, també li va faltar una figura materna.

Va ser obligada a casar-se, als 16 anys, amb Francisco de Asís, que era el seu cosí germà. Aquest home tenia fama i de ser homosexual, fet que també va aixecar molta polèmica. La nit de bodes va ser un fracàs (i el matrimoni en si també).
Resultado de imagen de becquer isabel iiLa relació d’aquests dos reis va aixecar molta polèmica a causa de que la gent sabia que ell era gay i que ella tenia l’afició d’anar-se’n al llit amb molts homes. Un dels seus amants va ser el general O’donell, del qual no li va importar que tingués 21 anys més que ella.


Isabel II es va quedar embarassada molts cops i no se sap el pare de tots aquests embarassos (no tots van ser exitosos, van morir molts nens al part). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario