domingo, 13 de noviembre de 2016

LA CIUTAT CREMADA

Lerroux
La ciutat cremada és una pel·lícula catalana rodada al 1976. És una pel·lícula històrica, ja que narra els fets que tenen lloc entre el 1899 amb la derrota de la guerra a Cuba i acaba a la Setmana Tràgica del 1909. Per narrar tots aquests fets es mostra la vida d'una família catalana.
A la pel·lícula podem veure l'aparició de personatges històrics importants com Lerroux, líder dels republicans.

Alfons XIII
Poc després de l'escena en la que apareix Lerroux, s'anuncia la aparició del rei, el qual apareix més endavant juntament amb els seus soldats.

Emiliano Iglesias
A la pel·lícula també apareixen alguns polítics coneguts, com Emiliano Iglesias o Josep Maria.



Josep Maria
Entre els anys en els que s'ambienta la pel·lícula tenen lloc diferents fets històrics. Comença amb la pèrdua de Cuba i les seves conseqüències, ja que el burgés de la família es queixava de les factures que havia de pagar. També podem veure com es produeixen les primeres vagues i revoltes dels treballadors.
El fet més important i amb més conseqüències que reflexa la pel·lícula és la setmana tràgica, la qual s'inicia amb la movilització de reservistes per ser enviats al Marroc (per la guerra de Melilla)
Es van cremar les esglèsies i van fer moltes barricades, van morir molts civils.  

Crema d'esglèsies










Aquesta pel·lícula va estar prohibida molt de temps, jo crec que és a causa dels referents anarquistes que hi ha i l'odi a la religió. Penso que ho van fer per evitar que els treballadors es revoltessin com a la pel·lícula, per evitar que pensessin que era possible poder-se rebel·lar. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario