viernes, 21 de octubre de 2016

L'ANARQUISME


Resultat d'imatges de la mano negra anarquiaLa "Mano Negra" va ser una organització anarquista de caràcter secret i molt violent, a la qual se li atribueixen la intenció d'organitzar atemptats, assassinats i la crema de collites i incendis. No es sap gaire sobre aquesta organització, de fet hi ha rumors de que va ser un invent del govern de Sagasta per apaivagar les revoltes d'Andalusia per part dels camperols. Va començar actuar a Andalusia al 1881 aproximadament. La fundació d'aquesta organització coincideix amb la tensió social provocada per les males collites a aquest territori.
Resultat d'imatges de la mano negra anarquia
L'objectiu d'aquesta organització era castigar els crims dels burgesos per tots els medis que tenien disponibles, com per exemple el foc o el verí. Els estatuts de la Mano Negra dicten que s'ha d'ensenyar als fills dels membres (i els membres també ho han de fer) que han d'odiar als rics, o tot aquell que vulgui viure  a costa del seu treball.
Resultat d'imatges de la mano negra anarquiaResultat d'imatges de la mano negra anarquia
La policia i en general la justícia (que pertanyia al govern de Sagasta), al tenir coneixement d'aquesta organització, va dur a terme una dura repressió contra la Federació de Treballadors de la Regió Espanyola, de la qual s'inculpaven tots els crims comesos per la Mano Negra. Van tenir lloc quatre crims entre el 1882 i el 1883. La FTRE nega qualsevol relació amb aquest grup anarquista, però finalment es van detenir a quinze camperols (tots formaven part del la FTRE) dels qual set van ser executats. 18 més van ser tancats a la presó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario