domingo, 18 de diciembre de 2016

LA CIUTAT DE FERRO

Resultat d'imatges de sagunto siderurgia
Indústria siderúrgica de Sagunto
A Sagunto, durant el segle XX, va ser molt important la indústria siderúrgica. Ramón de la Sota y Eduardo Aznar (uns empresaris) van traslladar les seves indústries al País Vasc fins a Sagunto. Això va comportar que es desenvolupés una nova societat.
Van explotar la mina de Ojos Negros de Teruel i la de Setiles de Guadalajara. Exportaven el ferro a Anglaterra i Holanda, i d'allà vindria el carbó necessari per la indústria.
Al 1900 es va constituir "Sierra Minera". També van construir una línia de ferrocarril d'Ojos Negros fins al port de Sagunto (el mar), al 1907 va arribar el primer tren. Al 1909 es va inaugurar l'embarcador.
Van decidir construir una indústria al mediterrani que produís acer, ferros... Això va ser al 1917.
Imatge relacionada
Alts forns del Mediterrani
La demanda dels països involucrats a la primera guerra mundial van afavorir la indústria siderúrgica espanyola, així que molta gent va traslladar-se a Sagunto per treballar allà (6000 persones treballaven allà aproximadament). Això va donar lloc a la creació d'un nou nucli de població. Van construir hospital, esglésies, escoles... Va deixar de predominar l'agricultura, es va consolidar una societat industrial, que va ser motor econòmic de la Comunitat Valenciana.

Resultat d'imatges de sierra minera
Sierra Minera
A causa dels canvis econòmics, tot això es va reestructurar. Al 1984, la producció dels Alts Forns del Mediterrani es va aturar. Al 86, va tancar Sierra Minera.
Es guarden algunes estructures d'aquella època, que recorden el passat industrial siderúrgic de la ciutat. Una nau que abans s'usava per la indústria, ara té fins culturals i pertany a la Generalitat Valenciana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario