martes, 20 de diciembre de 2016

L'EVOLUCIÓ DE L'AUTOMÒBIL A CATALUNYA




Resultat d'imatges de hispano suiza
Cotxe de l'Hispano-Suiza
Al 1889 van arribar des de França (París) els primers motors de cotxe a Catalunya gràcies a Bonet, que va muntar un vehicle amb un motor francès. Els temps van anar canviant i els cotxes van començar a circular per on podien, tot i que no havia carreteres a tot arreu.
Actualment, els cotxes són molt millors i molt més segurs que en aquella època.
Al 1904 es van començar a produir vehicles, quan es va fundar la Hispano Suiza.

Al 1953 es van fabricar els primers biscúters (només 15 al dia). Eren petits, només podien anar dues persones i no anava cap enrere. Només podia anar a 75 km/h, però era barat de mantenir. Eren de producció nacional.
Resultat d'imatges de biscuters
Biscúter
Resultat d'imatges de autobus matricula 500000
Matrícula 500.000
La Seat es va començar a produir també al 53, el primer cotxe va sortir a la llum al novembre del 1953. Al 54 feien 12 cotxes al dia.Uns anys després van posar a la venda el Seat 600, és un cotxe molt famós i conegut, que crea nostàlgia.
A un autobús li va tocar portar la matrícula 500.000. Va ser un fet important.
A causa de que hi haguessin tants cotxes en circulació, la qualitat de l'aire va disminuir notablement, ja que contaminaven molt. També havien problemes de trànsit, i hi havia gent a favor dels cotxes i gent en contra.
Resultat d'imatges de automapa antonio martin santos
Automapa, creat per Antonio Martín Santos
Va ser necessari impartir seguretat vial per conèixer les normes vials, actualment s'imparteix a escoles i instituts (per llei). Enrique Rubio va ser un impulsor de la seguretat vial.
També va instaurar-se l'ús del cinturó, i tot i que en aquella època no era obligatori, actualment sí. La norma del cinturó ha anat canviant però ara l'ha de portar tothom, ja es trobi als seients de davant o de darrere. Aquesta mesura va inculcar-se al nostre país al 97.
Els avanços a la indústria de l'automòbil han facilitat la conducció, com per exemple, la direcció assistida. També ha millorat la seguretat dels cotxes.
Un enginyer espanyol, Don Antonio Martín Santos va inventar l'automapa per saber on es troba el conductor en tot moment. L'automapa va sincronitzat amb el vehicle.
Actualment, els cotxes híbrids i elèctrics són molt populars, però el primer va tenir lloc quan Joan Ferrés va fer un cotxe que funciona amb bateries al 1969.

A l'indústria automobilística encara li queda molt per progressar i per innovar, el procés continua.

Resultat d'imatges de coche hibrido
Cotxe elèctric actual

1 comentario: