miércoles, 15 de marzo de 2017

simulacre selectivitat

PREGUNTA 1

LA PART CORREGIDA ESTÀ EN NEGRETA

a) aquesta és una font primària. Tracta d'una fotografia realitzada a uns soldats espanyols a l'aeròdrom de Tetuan (és el protectorat espanyol del Marroc). La fotografia és propietat de l'exèrcit de l'aire (ministeri de defensa)  a finals de juliol de 1936.

b) el context històric d'aquesta font és a finals de juliol del 1936 (al començament de la guerra civil espanyola)

c) pel que fa al contingut de la font, podem veure un grup de soldats espanyols els quals formen part del protectorat del Marroc. Es troben a l'aeròdrom de Tetuan i un grup de soldats està embarcant en un avió de transport mentre un altre grup espera.

PREGUNTA 2

b) La guerra civil espanyola, que va durar del 1936 al 1939, la podem dividir en una sèrie de dades que explicaré a continuació.
En primer lloc, trobem la primera fase la qual denominem com l'esclat de la guerra (al juliol). Aquí trobem l'aixecament militar.
Seguidament, la segona fase és la batalla de Madrid, que comprendria de juliol del 36 a març del 37. A aquesta fase trobarem l'ocupació de Badajoz i de Toledo, però un fracàs a l'intent de ocupar Madrid. En tot això van estar involucrades les brigades internacionals. Dintre d'aquesta fase trobem un altre fet important i és la batalla de  Guadalajara.
La tercera fase es la batalla del Nord (abril del 37-març del 38). A aquesta fase trobem l'important bombardeig nazi a la ciutat de Gernika. D'aquest brutal fet, Picasso va realitzar un quadre en el que es mostra la destrucció i desolació.
La quarta fase s'anomena la batalla de Catalunya i comprèn des de març del 38 a febrer del 39. En aquest període es va produir la important batalla de l'Ebre en la qual els republicans van sortir malmesos. Aquest fet va provocar l'exili de molts catalans cap a França.
La última fase és el final de la guerra (febrer-març del 39) i, finalment, les forces franquistes acaben ocupant Madrid. Els franquistes guanyen la guerra, la qual acaba l'1 de març amb Franco al poder.

No hay comentarios:

Publicar un comentario