martes, 7 de marzo de 2017

TERRA I LLIBERTAT

La pel·lícula comença amb un flash back, quan una noia descobreix que el seu avi havia set soldat a la guerra Civil Espanyola del 1936, formant part al Partit Obrer d'Unificació Marxista, el qual és un partit que el formen republicans, anarquistes i comunistes (les sigles són POUM)

Viatge a Barcelona de David
Quan comença el flash back, la pel·lícula s'inicia als anys 1930, quan l'avi (David) va fins a Barcelona per lluitar a Espanya.

Arribat a Barcelona, s'uneix al POUM (Partit Obrer d'Unificació Marxista) i és enviat a les trinxeres, a l'Aragó, mentre que a penes ha estat format per combatre. Allà, coneix voluntaris arribats de tota Europa.
Coneix les persones vingudes al Front, així com les condicions de vida de les trinxeres, on les dones també lluiten.

Trinxera
El grup marxa un dia alliberar un poble veí, ocupat per les tropes franquistes. Durant aquesta batalla, perden un dels seus homes. Una vegada el poble desfet de les tropes feixistes, la milícia organitza una discussió entre els pobletans per tal que determinin el que serà del poble i dels seus terres. Durant aquesta escena, es parla sobre la col·lectivització, essencial a l'Espanya republicana.

Votació
Fan unes votacions en la milícia: el govern de València els formula un ultimàtum. La milícia ha de ser associada a les Brigades Internacionals si vol guardar el seu suport militar. Tots voten contra la unió de la milícia a les Brigades Internacionals.

David decideix deixar la Milícia del POUM per incorporar-se a les Brigades Internacionals.

Himne de la Internacional
La Policia del govern de València ataca la ciutat de Barcelona per prendre el control d'una emissora de ràdio fins llavors controlada per la CNT, un sindicat anarquista.

Arreu a Barcelona es llui
Barricada
ta i hi ha barricades. David combat darrere les barricades comunistes, no li agrada la situació perquè per les brigades comunistes disparen contra els seus aliats trotskistes en lloc de combatre Franco. Cansat, esquinça la seva targeta del Partit comunista i se'n va a les trinxeres del POUM.

Batalla contra fascistes
Allà, la seva milícia continua combatent. El seu cap de brigada demana a les Brigades Internacionals ajuda.. Els soldats de les Brigades no arriben fins a algunes hores després de la fi de la batalla, per ordenar als membres de la milícia allistar-s’hi a l'excepció dels membres de la milícia en estat de detenció.



El POUM ha estat declarat il·legal pel govern de València el juliol de 1937. Els diferents membres de la milícia han de tornar les seves armes als soldats de les Brigades Internacionals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario